Bijles Dalfsen is een onderdeel van Reken + Taal praktijk ik leer het

Met de juiste hulp, komt iedereen verder!

Als gespecialiseerde leerkracht verzorgt juf Marloes de individuele tijdelijk extra begeleiding van kinderen zodat ze (weer) beter mee kunnen komen op school.

Uil%20opening
Bijles voor kinderen van de basisschool en
het voortgezet onderwijs

Wat is bijles ?

Over het algemeen bestaat bijles uit het (op dezelfde manier) herhalen van leerstof die een kind moeilijk vindt of heeft gemist. Er wordt uitgegaan van de methodes die op school gebruikt worden en tijdens de begeleidingsuren krijgt een kind extra uitleg over de dingen die al in de klas aan bod zijn geweest (reteaching) en eventueel wordt vast vooruit gekeken naar wat komen gaat (preteaching).

Doordat de bijles individueel gegeven wordt en dus aangepast kan worden aan de persoonlijke ondersteuningsbehoeften van een kind, kan dit helpend zijn om weer beter mee te komen met de leerstof die aangeboden wordt in de klas.

Sommige kinderen lopen vast in de klas. Als extra ondersteuning van de leerkracht of als bijles niet voldoende is, dan kan Remedial Teaching helpen. Bij Remedial Teaching wordt gericht gekeken naar het niveau van het kind en naar wat het kind nodig heeft om verder te komen.

Het gaat bij Remedial Teaching niet alleen om de inhoud van het vak, maar ook om de manier waarop een kind zich die eigen maakt. Het doel van Remedial Teaching is dat je kind met de rest van de klas mee kan blijven doen. Dat is belangrijk, want je kind voelt zich dan gelukkiger in de klas en functioneert beter.