Zullen we een keer afspreken?

Waarschijnlijk tobt u al langer met de leerproblemen van uw kind. Voordat ouders bij mij komen, zijn er vaak al de nodige gesprekken met onder andere de school geweest. 

Wilt u meer weten over welke hulp ik uw zoon of dochter kan bieden of wilt u een afspraak maken? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik vertel u graag wat ik voor u en uw kind kan betekenen.

Email

info@ikleerhet.nl

Privacy
Als u mij een vraag stelt is het soms nodig om een andere organisatie te betrekken bij de beantwoording van je vraag. De gegevens die ik dan deel met die organisatie gebruiken zij alleen voor de beantwoording van je vraag. Bekijk het privacybeleid voor meer informatie over gegevensverwerking.

Reken + Taal praktijk ik leer het
M. Kemper-Broeks
Langkamp 6
7721 WP  Dalfsen

Bereikbaarheid

Soms ben ik niet in de gelegenheid om u gelijk te woord te staan. Spreekt u dan een boodschap in, ik streef ernaar om zo snel mogelijk contact met u op te nemen (met uitzondering van het weekend en schoolvakanties).

Parkeren / Openbaar vervoer

Er is ruime parkeergelegenheid en de praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
De bushalte bevindt zich op loopafstand (buurtbus 591 of streekbus 167).

Graag de auto parkeren aan de linker kant van de oprit, de rechter kant is de oprit van de buren. 

Locatie Dalfsen

Welkom in mijn praktijk aan de Langkamp 6 in Dalfsen. Een ruime ontspannen praktijkruimte met eigen toegangsdeur, wachtruimte en toilet.

RT praktijk

Vaak gestelde vragen

Als je kind problemen heeft bij het leren, dan is Remedial Teaching een mogelijkheid om hem of haar te helpen het leren weer leuk te vinden.

U kunt uiterlijk 24 uur van tevoren een berichtje sturen naar info@ikleerhet.nl. U kunt ook bellen of appen naar 06-34994462.
Wanneer u dit niet op tijd doorgeeft, wordt de behandeling in rekening gebracht. Indien de afspraak door onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld ziekte, niet door kan gaan, proberen beide partijen gezamenlijk een nieuwe datum af te spreken.

De duur van de behandeling is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de ernst van het leerprobleem en de mogelijkheden van de leerling.
In overleg wordt gekeken of er sessies van 30 minuten of van 60 minuten gepland worden en hoeveel keer per week deze sessies plaatsvnden.
Een behandelingsplan wordt opgesteld voor een periode van 6-8 weken. Indien nodig kan dit traject verlengd worden.

Het grootste verschil is de inhoud van de begeleiding, Bijles gaat uit van de leerstof die op dat moment op school aan bod is en is vooral gericht op de inhoud van het vak, dus gerichte kennis. Dit is meestal gericht op middelbare scholieren. Bij Remedial Teaching wordt echter gericht gekeken naar het niveau van het kind en naar wat het kind nodig heeft om verder te komen. Doordat dit het startpunt is van de begeleiding, kan het voorkomen dat de Remedial Teacher andere stof behandelt dan op dat moment op school behandeld wordt. Bovendien kan het ook gebeuren dat de Remedial Teacher zich niet richt op wat het kind moet leren, maar op hóe hij dit het beste leert. Het gaat bij Remedial teaching dus niet alleen om de inhoud van het vak, maar ook om de manier waarop een kind zich die eigen maakt. De Remedial Teacher is opgeleid in het geven van begeleiding aan kinderen met leer- en gedragsproblemen op verschillende vakgebieden. Tijdens die opleiding is ook gericht aandacht voor de begeleiding van kinderen met diverse leer- en gedragsstoornissen, zoals dyslexie, dyscalculie, ADHD en autisme.

Soms heeft een leerling problemen met één, of hooguit twee vakken, maar gaan de andere vakken eigenlijk best goed. In dat geval werkt bijles het best: de stof wordt dan nog eens uitgelegd, maar op het eigen tempo. En soms nét even op een andere manier. Vervolgens worden sámen enkele opgaven gemaakt, op dat moment al helemaal aansluitend op wat de docent inschat dat de leerling kan. En bij de moeilijkste opgaven wordt de leerling, indien nodig, met wat hintvragen op weg geholpen. Normaal gesproken volstaat eigenlijk altijd een uur of anderhalf bijles per week. Moet er ook een achterstand worden weggewerkt, dan is een wat intensiever traject noodzakelijk.
Huiswerkbegeleiding, ook wel studiebegeleiding of studiecoaching genoemd, is een meer algemene vorm van begeleiding. In plaats van inhoudelijk op een vak in te gaan, wordt de manier van leren begeleid. Er moet regelmaat en structuur in het leren komen. Dit begint vaak met een adequate studieplanning, maar ook de manier waarop gestudeerd wordt verdient aandacht. Deze vorm past bij leerlingen met opstartproblemen, of die moeite hebben met het plannen van huiswerk. Ook leerlingen die wél hard maar werken, maar toch nog laag scoren kan ik helpen. Het doel van begeleiding is samen met leerlingen gaan ontdekken hoe zij goed en effectief leren. 

Ik bied hulp voor alle vakken van de basisschool. Taal, rekenen, spelling, lezen en begrijpend lezen zijn de vakken waarvoor ouders het meest hulp vragen voor remedial teaching of bijles. Ook krijgen ik veel vragen over werkwoordspelling, iets waar kinderen op de middelbare school vaak tegenaan lopen. Daarnaast is er veel vraag naar de cursus Snel leren = leuk leren waar studievaardigheden als snellezen, mindmappen en geheugentechnieken worden aangeleerd.

Wanneer je de aanvullende zorgverzekering AV-GeZZin hebt bij Zorg en Zekerheid wordt Remedial Teaching (deels) vergoed. Uiteraard is het altijd goed om even met je zorgverzekeraar contact op te nemen of je recht hebt op vergoedingen.

RT: MÉÉR DAN BIJLES

logo%20zonder%20uillogo%20zonder%20uil

Langkamp 6
7721 WP Dalfsen

06-34994462
info@ikleerhet.nl

RT Specialist in Dalfsen

Remedial Teaching praktijk in de regio Dalfsen, Ommen, Zwolle, Nieuwleusen, Vilsteren en Lemelerveld.

LBRT: 162550
KvK: 54833302

De tekst op deze website is met de grootste zorgvuldigheid tot stand gekomen. Echter aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Zowel ouders als scholen kunnen mij inhuren. Afzeggen kan tot 24 uur van tevoren per mail of telefoon. Anders wordt de les in rekening gebracht.
Reken + taal praktijk Ik leer het is aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers.